Usein kysytyt kysymykset

1. Kenen unelmia voi ilmoittaa Unelmatehtaaseen?

Sellaisten ikäihmisten unelmia, jotka ovat jo työelämän ulkopuolella ja tarvitsevat unelmansa toteutumiseen toisten tukea ja apua, kun he eivät voi syystä tai toisesta toteutusta enää itse järjestää.

2. Kuka voi ilmoittaa unelman?

Kuka tahansa voi ilmoittaa tamperelaisen ikäihmisen unelman meille. Yksityishenkilöt voivat ilmoittaa läheistensä unelmia, ja kannustamme myös ikäihmisten parissa työskenteleviä ilmoittamaan asiakkaidensa unelmia esimerkiksi kotihoidossa, asumispalveluissa tai järjestöjen vanhustyössä.

3. Millaisia unelmia voi lähettää?

Kannustamme ilmoittamaan unelmia, jotka tuottavat elämyksiä ja kokemuksia ikäihmiselle. Portaalissa raportoiduista unelmista saa hyvän kuvan tähänastisesta toiminnasta. Tavaroita tai tuotteita Unelmatehdas ei toimita.

4. Onko lahjoituksia varten rahankeräyslupa poliisilta?

Yhdistyksellä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa RA/2019/896 ajalle 1.12.2019–30.11.2020 ja 1.12.2020 alkaen toistaiseksi voimassa oleva lupa RA/2020/1266, joka on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

5. Missä päin Unelmatehdas toimii?

Tällä hetkellä Unelmatehdas toimii Tampereella.

6. Mistä teidän, että unelma, johon olen lahjoittanut, on toteutettu?

Unelmatehtaan verkkopalvelussa raportoidaan valokuvien kera kaikki toteutuneet unelmat. Toteutukset löydät täältä: https://unelmatehdas.arvary.fi/toteutuneet-unelmat. Tämän lisäksi myös Unelmatehtaan Facebook-sivulla päivitetään kaikki unelmatoteutukset: https://fi-fi.facebook.com/unelmatehdas931

7. Miksi unelmat ovat niin eri hintaisia?

Unelmien kuljetuskustannukset ovat yksi iso osa toteuttamisen kokonaishintaa. Niihin voivat vaikuttaa mm. unelmoijien erilaiset henkilökohtaiset taksioikeudet. Erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien pääsyliput ovat nekin erihintaisia. Unelmien hintaan voivat vaikuttaa myös lahjoituksena saadut pääsyliput yms.

8. Mitä tapahtuu lahjoituksille, jos unelman toteutus peruuntuu jostain syystä? Mihin lahjoitetut rahat käytetään?

Unelmoijan itsensä peruuttaessa unelman toteutuksen lahjoitukset käytetään jonkun toisen ihmisen unelman toteuttamiseen.

Jos unelma on peruuntunut unelmoijasta riippumattomista syistä, niin pyrimme toteuttamaan hänen toiveensa mukaisen toisen unelman.

9. Kuka vastaa Unelmatehtaasta?

Unelmatehdastoiminta on yleishyödyllisen yhdistyksen Arvokas vanhuus ARVA ry:n toimintaa. Yhdistyksestä löydät lisätietoja täältä: www.arvary.fi

10. Portaalissa on ihmisten valokuvia. Onko heiltä kysytty lupa kuvien julkaisemiseen?

Kaikilta toimintaan osallistuvilta pyydetään lupa valokuvien julkaisemiseen.

11. Voisiko unelman toteuttaa ilman valokuvien julkaisemista?

Valokuvien ja tarinoiden kautta tuodaan Unelmatehtaan toiminta näkyväksi. Unelman toteutuksissa valokuvat voidaan ottaa tarvittaessa siten, ettei siitä tunnisteta kyseistä henkilöä, esimerkiksi kuvaamalla takaa tai ottamalla pelkkiä yleiskuvia paikasta. Profiilikuva ei ole pakollinen.

12. Onko unelmoijat vakuutettu Unelmatehtaan kautta unelman toteutuksen ajaksi?

Unelmien toteutuksiin osallistutaan vapaaehtoisesti ja omalla vastuulla. Toki osallistujilla voi olla omia vapaa-ajan vakuutuksia tms.

13. Voinko ilmoittaa monta unelmaa samalla kertaa?

Toivoisimme ensin yhtä unelmaa per henkilö, jotta pystyisimme toteuttamaan mahdollisimman monen eri henkilön unelman.